درمان دیسک کمر با دارو

درمان دیسک کمر با دارو

دیسک کمر در دستۀ نوعی از ناراحتی‌ها قرار می‌گیرد که توسط دارو به تنهایی قابل درمان نیست. درواقع درمان دیسک کمر با دارو در کنار روش‌های دیگر درمان موثر خواهد بود. روشهایی مانند درمان ورزشی، عمل جراحی، اصلاح عادت‌های نادرست و یا استفاده از دستگاه‌های فیزیوتراپی، از نوع کلینیکی یا خانگی (دستگاه مراکش). اما این بدان معنا نیست که داروها نمیتوانند نقش موثری در بهبود دردهای ناشی از دیسک کمر داشته باشند. داروهایی وجود دارند که می توانند هنگامی که درد شدید به سراغتان آمده سریعاً آن را بهبود بدهند یا برای مدتی نسبتاً طولانی آن را التیام ببخشند.
*توجه: این مطلب فقط جهت آشنایی شما عزیزان با انواع داروهای موثر در درمان دیسک کمر نگارش شده. تیم مراکش قویاً توصیه می‌کند بدون تجویز یا مشاوره با پزشکِ متخصص هیچکدام از آنها را مصرف نکنید.

درمان دیسک کمر با دارو های ضد التهاب:

با خنثی کردن پروستاگلاندین ها ( مواد اولیه ایجاد التهاب و درد) التهاب ایجاد شده را درمان می کنند. از جمله این داروها ناپروکسن، دیکلوفناک، ایبوبروفن، ادویل، پیروکسیکام و بسیاری دیگر از داروها هستند. این داروها برای دردهای متوسط و ملایم کارآمدند. این دارو ها برخلاف آنچه که عموم مردم تصور میکنند مسکن به حساب نمی آیند. بلکه در صورتی که دوز مصرف آن ها برای بیش از ۳ روز باشد خاصیتی ضد التهابی خواهند داشت که التهاب میکروسکوپی محل دردناک را کاهش می دهند.

داروهای ضد التهابی کورتن دار و استروئیدی:

علاوه بر دارو های فوق الذکر داروهای ضد التهابی کورتن دار و استروئیدی اثرات قوی تری دارند. در درمان دردهای شدید تر از آنها کمک گرفته می شود و زمانی که داروهای غیر استروئیدی نتوانند موثر واقع شوند این داروها برای دردهای مزمن تجویز می شوند. اما این دارو ها در دراز مدت عوارضی مانند پوکی استخوان ایجاد می کنند اما مصرف آنها برای زمان کوتاه این عوارض را ندارد.

درمان دیسک کمر با دارو های مخدر:

دسته بعدی داروهای موثر بر درد دیسک کمر داروهای مخدر هستند. از جمله آنها مرفین،  متادون، کدئین یا ترکیب اکسی‌کدون هستند و زمانی که داروهای قبلی موثر نباشد به سراغ این دسته می روند. از عوارضی جانبی آنها نیز می توان به خواب آلودگی، گیجی، تهوع و یبوست اشاره کرد. توجه داشته باشید که این نوع داروها به همراه داروهای کورتن دار عوارض بسیار بسیار بالایی دارند. از این لینک می‌توانید درمورد این نوع داروها و عوارض آن بیشتر بخوانید.

درمان دیسک کمر با دارو های درد عصبی:

دسته دیگری از داروهای مفید در درمان درد دیسک کمر داروهای درد عصبی هستند. این داروها بر روی راه­های برنده درد در نخاع و ماده GABA تاثیر می گذارند. از جمله آنها می توان گاباپنتین ، پرگابالین، دولوکستین، ترامادول و آمی‌تریپتیلین را نام برد. در مجموع نیز عوارض کمتری نسبت به دارو های مخدر دارند. این دسته جزو اولین داروهای درمان درد دیسک کمر بحساب می آیند.

درمان دیسک کمر با دارو های شل کنندۀ عضلات:

دسته آخری که در این مقاله مجمل به آن می پردازیم داروهای شل کننده عضلات هستند. این داروها برای رفع اسپاسم و گرفتگی ها استفاده می شوند. اسپاسم یا گرفتگی عضلات در واقع نوعی از واکنش تدافعی بدن در مقابل دیسک کمر می باشد. این دسته از دارو ها نیز عوارضی همچون سرگیجه و خواب آلودگی را می توانند داشته باشند.

داروهایی که در بالا ذکر شد و به طور کلی «دارودرمانی» تنها یکی از روشهای متعدد درمان دیسک کمر به شمار می‌رود. برای اطلاع از روشهای دیگر درمان دیسک کمر نظیر استفاده از دستگاه فیزیوتراپی خانگی می‌توانید به این مطلب مراجعه کنید.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *